Ko Nangyuan . Ko Tao

Thailand . Ko Nangyuan

Den lilla ögruppen Ko Nangyuan ligger intill ön Ko Tao - som i sin tur är belägen nordväst om Ko Samui (se karta).

Ko Nangyuan är omgiven av kristallklart, turkosfärgat vatten med vackra fiskar och korallrev. Detta är ett av naturens fantastiska underverk.
Utsikt från toppen på den största ön. Det är en ganska lätt vandring på cementerade trappor större delen av vägen - utom sista biten. Tag med dricksvatten.


Dagturister får betala en avgift på 100 baht för att gå iland på Ko Nangyuan.

Öarna förenas med två vita sandstränder. Stranden med parasoller försvinner ibland under regnperioden när stora vågor rullar in (se
Nederbörd för november Ko Samui).Parasoller och solstolar går att hyra. Bungalows, utsiktspunkten och Ko Tao i bakgrunden.
Restaurang finns på den minsta ön och bungalows på alla tre öarna.
En av vikarna är långgrund, men se upp för vassa snäckor på klipporna.

Ko Nangyuan har utmärkta att dyk- och snorkelvatten. Man behöver inte simma långt för att se fiskar i regnbågens alla färger.
Bojar spärrar av strandområdet för att skydda snorklare och korallreven.
Mask och snorkel finns att hyra eller köpa intill restaurangen. Tag på dig en T-shirt när du snorklar - annars blir ryggen snabbt solbränd.Några turister som tar det lugnt - nästan som i reklamen för spelet Keno. Dykbåtar utanför avspärrningen med bojar. Ko Tao i bakgrunden.Bästa tid att besöka Ko Nangyuan är på morgonen och sen eftermiddag. Vid lunchtid är det fullt med dagsturister i restaurangen. Folk kommer ända från Ko Samui för att snorkla.

Stränderna är barnvänliga, men det kan finnas döda koraller på botten.

Info om hotell plus fler bilder & kartor: Ko Tao
Till Destinationer: Info Bilder . Till Bildspel: Ko Nangyuan . Till början av denna sida
Copyright © Info